Een vervelend mannetje

Zondag 27 Maart 2011 in categorie Politiek & Maatschappij, Ergernis, Woede of Frustratie

Piet Hein DonnerWat is onze minister van Binnenlandse Zaken toch eigenlijk een vervelend mannetje.
Niet van vandaag op gisteren, maar al jarenlang.
Op diverse ministeries heeft Piet Hein Donner zich ingespannen om mensen het leven zuur te maken.
Bij voorkeur mensen die het niet zo breed hebben.
Onder 'niet zo breed' moeten wij ook de middeninkomens verstaan, want vergeleken bij het inkomen van Donner zijn de meeste salarissen een stuk smaller.

Volgens mij heeft Donner tijdens zijn diverse ministerschappen maar weinig gedaan waar het volk echt vrolijk van kon worden. Altijd was het afknijpen, inperken en bezuinigen.

Hij zal het plebs wel even een poot uitdraaien...

Als minister van Justitie maakte hij het moeilijker voor de gewone man om z'n recht te halen door de beknibbelen op de rechtshulp.
We zijn het al bijna weer vergeten, maar Donner was de minister die ons een 'Ausweis' in de maag splitste.

Als minister van Sociale Zaken regelde hij dat iedereen straks tot z'n 67ste moet doorwerken.
Als minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties gaat hij de overheid inkrimpen en zet hij uiteindelijk zoveel mogelijk ambtenaren op de keien.
Het is maar een kleine greep uit de ellende die deze man door de jaren heen teweeg heeft gebracht.

Nu moet ik weer lezen dat hij elke sociale huurwoning wil 'opschalen' met 25 punten. Hierdoor gaan nieuwe huurders van zo'n woning per jaar maand 120 euro meer huur betalen en verdwijnen duizenden sociale huurwoningen ineens naar de vrije sector.

Het is toch opvallend dat dergelijke maatregelen altijd enthousiast worden doorgevoerd door lieden die er zelf geen last van hebben. Dat is natuurlijk niet altijd te vermijden als je minister bent, maar in het geval van Donner is het toch wel extra wrang als je weet dat hij zelf een woning heeft van een miljoen. De hypotheek daarop is ongeveer net zo groot. Piet Hein mag daardoor elk jaar weer profiteren van een riante hypotheekrenteaftrek. Logisch dat dit onderwerp voor het CDA dus onbespreekbaar is.

In 2007 was Donner nota bene volgens het blad Quote de bewindspersoon met de hoogste hypotheek van allemaal.
En zo'n man zal het plebs uit de sociale sector wel eens even een poot uitdraaien.

Ondanks zijn lidmaatschap van het CDA heeft Piet Hein Donner dus blijkbaar geen enkele compassie met zijn minder bedeelde medemens. Je krijgt trommelvliesuitslag van zijn neuzelige stem, hij onthaart dikwijls zijn oren niet en zijn azijnhoofd heeft hij ook al niet mee.

Het zal Piet Hein Donner allemaal worst zijn. Zijn kostje is gekocht, zijn schaapjes lopen op het droge.

Tags: