Televisies met gezichtsherkenning

Dinsdag 18 Mei 2010 in categorie Ergernis, Woede of Frustratie

KnevelIk zag een aankondiging van het vierde seizoen Knevel en Van den Brink.

Ik was hierdoor onaangenaam getroffen. Ik vroeg mij af hoe dit kwam. Na enig nadenken geraakte ik tot de conclusie dat het hun persoonlijkheden moesten zijn die mij dwarszaten.

Ik besefte dat we als kijkers onbewust een onderscheid maken tussen natuurlijke tv persoonlijkheden en (ntvp's) niet-natuurlijke tv persoonlijkheden (nntvp's).

Presentatoren die de kijkbeleving niet in de weg zitten

Tot de natuurlijke tvp's reken ik presentatoren als Paul Witteman, Rob Trip, Matthijs van Nieuwkerk, Twan Huys en Clairy Polak. Het zijn mensen die bij het medium passen, waaraan je je niet per se hoeft te ergeren. Mensen waar je als kijker niet zo'n last van hebt.
Die de kijkbeleving niet in de weg zitten.
Om 't zo maar te zeggen.
Dat u een beetje een idee heeft ik welke richting ik redeneer.

Van den BrinkAndries Knevel en Tijs van den Brink behoren voor mij overduidelijk en zonder enig mogelijke tegenspraak tot de niet-natuurlijke tv persoonlijkheden (nntvp's). Mensen die het nét niet hebben.
Mensen die ik desondanks veel te vaak op tv zie naar mijn smaak.
Het zijn mensen waar ik als kijker wél last van heb, want bij deze lieden staat de eigen persoon op de voorgrond in plaats van het programma.
Misschien is dat bij Paul Witteman ook wel zo, maar hij weet het in elk geval goed te verbloemen.

Andries Knevel daarentegen heeft een groter ego dan God zelf. En hij is zo mogelijk nog meer met zichzelf ingenomen dan zijn Schepper waar hij altijd zo hoog van opgeeft.

Het moet inmiddels mogelijk zijn om televisies te bouwen met gezichtsherkenning. Deze techniek is immers al ver genoeg ontwikkeld. Het apparaat zou dan na een korte leercurve automatisch kunnen wegzappen bij de kop van Knevel.

Helaas wordt er kennelijk prioriteit gegeven aan de ontwikkeling van 3D-televisie. Wat mij betreft een totaal verkeerd spoor. Een marketingtechnische misser.
Want het laatste waar de kijker volgens mij op zit te wachten is de zelfingenomenheid van het duo Knevel en Van den Brink in driedemensionale uitvoering.


En dan nog een heel ander verhaal

Ik wil de lezers erop attenderen dat de rss/atom feed nu weer als vanouds loopt via het adres:

http://feeds.feedburner.com/VerbalJam

Ook te vinden via de knopjes rechts bovenin. En als u dit niets zegt: gewoon hier elke dag op de site komen, dan mist u ook niets.

Tags: