Mein Koran

Woensdag 08 Augustus 2007 in categorie Ergernis, Woede of Frustratie

De zomertijd is altijd een beetje een slappe periode op internet. Maar gelukkig, tegen de tijd dat je als weblogger bij gebrek aan beter je toevlucht neemt tot de foto's van vogeltjes in je tuin, schiet Geert Wilders weer te hulp. Daar moeten we natuurlijk eigenlijk geen aandacht aan schenken, maar het is nu eenmaal onze te taak om voor het nageslacht vast te leggen welke politieke psychische aandoeningen er in 2007 heersten.

Geert Wilders heeft in een ingezonden brief aan de Volkskrant kenbaar gemaakt dat hij de Koran wil verbieden. Dit 'ellendige boek' moet naar zijn mening eenzelfde behandeling krijgen als 'Mein Kampf'. Toe maar weer hoor Geert, sla maar weer volledig door!

Voor mijzelf is het behoorlijk schrikken. Ik heb namelijk zelf óók de Koran in mijn boekenkast staan. Die heeft mij indertijd nog heel wat guldentjes gekost, want er zit een Nederlandse vertaling bij. En dat dure boek zou als het aan Wilders ligt dus zomaar illegaal kunnen worden. Wat zou ik ermee moeten doen? Inleveren bij de AIvD? Verbranden? Raar eigenlijk dat Wilders wil bepalen wat ik in mijn boekenkast mag zetten. In één enkel ingezonden stukje gaat hij stiekem, wanneer iedereen op vakantie is, minstens twee grondwetsartikelen om zeep helpen: de vrijheid van godsdienst en de vrijheid van drukpers (artikel 6 en 7).
We moeten oppassen met zo'n figuur, want voor je het weet giert zoiets weer gigantisch uit de klauwen. Dan brengen wij straks hakkenklakkend de Wildersgroet ('Heil Geert'), paraderen zijn volgelingen in zwarte uniformen en laarzen over het Binnenhof, zien wij bij diverse openbare gelegenheden het bord 'Für Muslims verboten' en staat er op de muren gekalkt 'Muslims raus'.

Het is natuurlijk nooit sterk om met allerlei Nazi-vergelijkingen te komen, maar aangezien Wilders blijkbaar zélf dit gedachtespoor is ingeslagen kunnen we dan maar beter de zaak tot in uiterste consequentie doorredeneren.

In het belang van onze staatsveiligheid zou het verstandig zijn om Wilders met één of ander noodwetje per direct ontoerekeningsvatbaar te verklaren. Anders krijgen we straks een fatwa over ons heen van andere geesteszieken in de wereld. Wilders zelf wordt bewaakt, maar de gewone burger niet. Die mag straks de bomaanslagen incasseren.
Ja, die man is lekker bezig...

Tags: