sabotage!

Vrijdag 01 December 2006 in categorie Waargebeurde verzinsels

Ik zeg u: het is een regelrechte schande zoals er in Nederland wordt omgegaan met de loopbaanontwikkeling van militairen zoals ik! Meer dan vijf jaar zit ik nu al op mijn bevordering tot generaal te wachten. Daar heb ik gezien mijn kwaliteiten en mijn anciënniteit gewoon recht op. Ik weet niet wie en wat er precies achter zit, maar ik heb het ernstige vermoeden dat de politiek mijn promotie tot dusver heeft tegengehouden. Gesaboteerd, zeg maar!
Ik heb zelfs op zeker moment de vakbond ingeschakeld, maar die kunnen ook niets doen, zeggen ze. Ergens in Den Haag schijnt er iemand te zitten die de boel tegenhoudt. De motieven zijn onduidelijk, maar uit het geruchtencircuit heb ik vernomen dat de één of andere minister hoogstpersoonlijk is gaan dwarsliggen. Er zou teveel precedentwerking van uitgaan, er zouden verwachtingen worden gewekt.
Nou vraag ik je! Precedentwerking! Verwachtingen! Alsof het de eerste keer is dat ze iemand tot generaal moeten bevorderen! Ze kunnen mij veel wijsmaken hoor, maar dit soort smoesjes pik ik niet. Straks gaan ze nog zeggen dat het aan mijn achternaam ligt. Kom effe!
Gelukkig heeft de nieuwe Tweede Kamer nu eindelijk ingegrepen, al is het met de kleinst mogelijke meerderheid...

Kolonel Pardon in een interview met het soldatenvakblad 'De Loopgraaf'.