zomerdienstregeling

Zondag 02 Juli 2006 in categorie Politiek & Maatschappij

Met prachtige warme dagen kun je het eigenlijk niemand aandoen een weblog te laten lezen. Daarom overweeg ik soms wel eens om voor Verbal Jam de zomerdienstregeling in te voeren. Je kunt immers ook teveel van je lezers vragen.
Voor mezelf maakt het niets uit, dat u dat niet denkt. Ik ga gewoon met m'n laptop onder de parasol zitten. Glaasje fris erbij, kwetterende vogeltjes op de achtergrond, benen op tafel. Maar ja, de rest van de wereld hè? De rest van de wereld draait door, zelfs in Nederland. Daar is bijvoorbeeld een regering die dusdanig aan het pluche zit vastgekit dat de premier koste wat het kost wil doorregeren met een rompkabinet (~slik~). Om dat voor elkaar te krijgen hebben ze zelfs kontknijper Lubbers uit de mottenballen gehaald. Want die is zo'n fijne gladde prater, die krijgt dat zaakje wel rond. Je moet je als oud-politicus toch wel érg vervelen om een kabinet als dit nog te willen redden...

Dus tja, die zomerdienstregeling houd ik nog even in beraad. Want ondertussen zit Lubbers onder de parasol in zijn achtertuin. Goed glas wijn erbij, kaasje op het plankje onder handbereik. Kwetterende vogeltjes -of is dat Ria?- op de achtergrond, benen op tafel. In de beste CDA-traditie van de jaren tachtig stooft hij ons daar ongetwijfeld een kool. In die hitte, ja!

Aanvullende informatie:

romp
de romp (mannelijk), de rompen

1 lichaam zonder de ledematen, hoofd, kop of staart

2 de buitenste vorm van grote voorwerpen zonder de uitstekende delen

3 slechte muskaatnoot

Tags: