verdonkverbod

Vrijdag 19 Mei 2006 in categorie Ergernis, Woede of Frustratie

Na zo'n week Verdonk uitgebreid op de beeldbuis moet ik eerlijkheidshalve toegeven: er zit toch wél wat in hoor, dat hele idee van zo'n boerka. Ik zeg het maar precies zoals het is, gewoon recht door zee. Sommige politici zouden eigenlijk een verschijningsverbod moeten krijgen. Of op z'n minst een vertoningsquotum. Dat ze niet langer dan zoveel minuten op de beeldbuis mogen, inclusief herhalingen. Want er zit natuurlijk een limiet aan wat een mens kan verdragen, kan incasseren. Rita Verdonk, dat is een lichtgewicht. Dat ziet iedereen, behalve de VVD. Eigenlijk heeft dat mens niet veel te melden. Nauwelijks eigen inbreng. Ze voert een wet uit van Cohen en kakelt wat Kai haar voorkauwt. Ik dacht dus in mijn onnozelheid dat ik bij Rita net zo goed het geluid uit kon zetten. Maar dat was een misrekening.

Zonder geluid wordt je aandacht getrokken naar dat vinnige, vileine bekkie. Dan ga je zitten letten op die rimpelcrème in de groeven, dan raak je gefixeerd op die hangzakwangetjes, op die af en toe rampzalig naar links liegende oogjes onder die schuursponsjeswenkbrauwen. Dus dat is minstens net zo erg.

En zo kom je dan vanzelf op dat heftig verlangen naar die boerka. Of gewoon een regelrecht Verdonkverbod. Dat zou natuurlijk voor het landsbelang, de staatsveiligheid en de volksgezondheid het beste zijn...

Tags: