Een projectiel

Vrijdag 04 November 2005 in categorie Ergernis, Woede of Frustratie

Ojee, de werkkamer van minister Verdonk is beschoten! Het raam is beschadigd! Waar moet dat naartoe in dit land? Met het zaaien van onrust, bedoel ik dan. Want ik trek de ernst van dit bericht in twijfel.
Justitie laat namelijk weten dat 'de politie onderzoek doet naar de beschadiging van een raam van de werkkamer. De politie wil weten of de beschadiging is veroorzaakt door een projectiel en zo ja, om wat voor voorwerp het dan gaat.' (bron: Volkskrant).

Dat klinkt nu niet bepaald alsof de kogelgaten in het vensterglas zitten, anders hadden wij dit uiteraard direct vernomen via chocoladeletters in de Telegraaf.

Nee, zelf zat ik eerder te denken aan een geintje met een katapult. Of zo'n besje dat we vroeger zo fijn met een plastic blaaspijp tegen de ramen knalden. Een gewone ouderwetse voetbal is ook nog mogelijk.

Ja, ik vrees toch, waarde nieuwsconsument, dat wij bij onze speculaties het projectiel in die categorie moeten zoeken. Maar de Wapenexperts van Defensie zijn ermee bezig, dus ik verwacht spoedig een grote persconferentie, alwaar het steentje, het besje of de voetbal aan de wereld zal worden getoond.

Trouwens, nu we het toch over Verdonk hebben: mij viel op dat haar kantoor is gelegen aan de Schedeldoekshaven. Wordt het niet eens tijd om die straat om te dopen in Hoofddoekjeshaven? Als minister moet je tenslotte toepasselijk meegaan met je tijd...

Maar dat is weer een andere discussie.

Tags: