voorbereiding op de troonrede (audio)

Donderdag 01 September 2005 in categorie Beeld en Geluid

Deze unieke audio-aflevering mag u zich niet laten ontgaan. Op elke derde dinsdag in september leest de koningin de troonrede voor. Deze is zoals u weet geschreven door de regering. Wat wij als burgers echter nooit te horen krijgen zijn de voorbereidingen op de troonrede. Het spreekt vanzelf dat Hare Majesteit de belangrijkste en meest complexe toespraak van het jaar goed moet analyseren en oefenen om hem later zonder hakkelen te kunnen uitspreken.

Verbal Jam kreeg een twintig minuten durende geluidsopname in handen, waarop is te beluisteren hoe de vorstin zich in haar werkkamer voorbereidt op de komende troonrede. Het is fascinerend om te horen dat onze majesteit zich niet slechts beperkt tot het oefenen op de voordracht, maar zich tevens grondig verdiept in elk onderwerp dat aan de orde komt.

Voorwaar een historisch audio-document. U moet er even de tijd voor nemen, want twintig minuten is uiteraard een hele zit. Maar ik kan u verzekeren dat het gaandeweg toch wel steeds gezelliger wordt en dat wij tevens kennismaken met de informelere kanten van onze vorstin.
Ik zou zeggen: turn up the volume, dowload en luister naar de <%media(Verbal_Jam_-_Voorbereiding_op_Troonrede.mp3|Voorbereiding op de Troonrede)%>!

 Abonneer op Verbal Jam Podcasting. Nadere uitleg staat in dit artikel.