spaar ze allemaal!

Dinsdag 03 Mei 2005 in categorie Baanbrekende denkbeelden

Ja kom effe! Lekker zijn die gasten van de regering! Moet ik op 1 juni voor of tegen die Europese grondwet stemme en dan krijg ik me toch een pak huiswerk! Niet om dóór te kome dat krantje. Dat trek ik niet. En dat wete zij natuurlijk ook wel en dus hope ze dat ik dan op hunnie afga. Stem vóór, roepe ze dan. Nou, als de Balk en de Bot dat zegge vertrouw ik de boel sowieso al niet. Dus dat wordt 'nee' wat mij betreft. Gewoon voor de zekerheid.

Ik zou het helemaal anders doen als ik hunnie was. Ik zou elke Nederlander elke week een aflevering van die grondwet sture. En dan kejje aankruise of je voor of tegen dat stukkie grondwet ben. Dan stuur je de antwoordkaart terug. En dan kenne ze dát deel vast invoere! Of gelijk afvoere natuurlijk.

Dus een beetje zoals die troep waar ze op tv reclame mee make, die verzamelzooi van hoe heet dat... Zoeken we op... Hier, hebbes: DeAgostini. Daarmee abonneer je je voor veelsteveel Euro's tot 't einde der tijde op zesduizend delen van de Gevederde Vrienden, Het Heelal, World Weapon of Sam Skelet. Kan je dus ook met die grondwet doen. Door die agostinojongens wor je óók getild bij het leven, dus dat is een bekend systeem voor de mense. Niet dan? En an 't end heb je dan die hele grondwet bij mekaar. Net zo waardeloos natuurlijk, maar goed...

Maar ik ga d'r niet voor betale! Ik sta elke maand al rood door de Gevederde Vrienden, dus daar ga ik niet nóg een keertje instinken.