geen troep in de omroep

Dinsdag 29 Maart 2005 in categorie Kunst en Cultuur

Staatssecretaris (voor zo lang het nog duurt) Medy van der Laan van D66 (voor zo lang het nog duurt) pakt de publieke omroep aan. Het moet namelijk maar eens afgelopen zijn met al die oppervlakkige programma's vol stompzinnig jolijt. Daar mogen de commerciëlen ons voortaan mee vervelen.

Jack Spijkerman dacht even dat zijn programma Kopspijkers eveneens werd weggecensureerd uit het publieke bestel. Hij kreeg van schrik spontaan een klaplong. Maar gelukkig vond Medy dat Kopspijkers bijdroeg aan het politiek debat. Spijkerman mocht dus blijven en kon weer opgelucht ademhalen, ware het niet dat zoiets nu eenmaal wat lastig gaat met een klaplong.

De publieke omroep is er straks alleen nog maar voor de diepere dingen, zoals cultuur, politiek en educatie. Onderbroekenlol en ander oppervlakkig volksvertier mag niet meer van Medy. Daar zijn onze belastingcenten niet voor.

In dit voornemen zie ik nog wel één lichtpuntje: in het journaal geen nieuws meer over D66, want die partij is niet meer dan een regelrechte, uitgekauwde, ordinaire klucht.


Foto: Ronald Frederick