« koken op zee | Home | breed »

 

kostenbewust dankzij hoogervorst

Zondag 19 September 2004 in categorie Ergernis, Woede of Frustratie

De dag na Kerstmis 2005. Opa Kruiswater lag vlak naast de voerbak van de kat in het halletje. Hij had zijn heup gebroken. Midden in de nacht was opa naar de wc gegaan en over de kat gestruikeld, die op dat moment monter van zijn vleesbrokken zat te happen.

Het alarm dat aan een koordje om zijn nek zat gebruikte Opa Kruiswater niet. Hij keek wel linker uit! Dan was hij in één klap zijn no-claim van dit jaar kwijt, het bedrag dat hij anders van minister Hoogervorst zou terugkrijgen. Hij was het afgelopen jaar namelijk nog geen enkele keer naar de dokter geweest.

Nee, voor die 250 euro wilde hij best nog een paar daagjes naast de voerbak van de kat blijven liggen! Vervelen deed hij zich normaal ook al, dus... Er zat nog wat eten in en de waterbak was ook nog vol. Dat redde hij wel tot 1 januari.
Vinnig sloeg hij met zijn wandelstok de kat bij de voerbak vandaan.
"Jij wacht maar een paar dagen! Het is tenslotte jouw schuld..."

Zijn heup brandde en stak als de hel, maar de gedachte aan de 250 euro deed hem de pijn verbijten. Minister Hoogervorst wilde dat hij zich meer bewust zou zijn van de kosten in de gezondheidszorg. Nou, dat wàs hij! En volgend jaar, in 2006, kreeg hij in het nieuwe zorgstelsel ook nog eens een zorgtoeslag. Opa Kruiswater kon zijn geluk niet op en trakteerde zich alvast op een brokje kattenvoer. Dat had hij wel verdiend.

Opgedragen aan collega Buiswater.