titel: zie datum

Donderdag 11 September 2003 in categorie Loze praat

Gut, het is alweer 11 september. Wat vliegt de tijd toch. En iedereen hoort natuurlijk te weten wat ie deed op die dag. Nou, ik weet het nog precies: ik stond te bellen met mijn vriendin die zei dat ik de tv moest aanzetten.
Dat wordt vandaag weer druk herdenken in de media. Omroep V8 nam dinsdagavond al een voorschotje door 'Godzilla' uit te zenden. Voor wie niet van het genre houdt en hem dus niet heeft gezien: het is een spektakelfilm over een gemuteerde reuzensalamander of zoiets die New York kort en klein slaat, maar de Twin Towers netjes overeind laat staan voor Bin Laden. Het open eind is ook wel symbolisch: één ei van de salamander staat nog ergens ongemoeid in een verborgen hoekje en dat voorspelt niet veel goeds voor de toekomst. Godzilla II gaat dus vast over een terroristische reuzensalamander met een theedoek over z'n hoofd.
Maar eigenlijk is over 11 september alles al gezegd. In de afgelopen twee jaar zijn er natuurlijk vele andere gebouwen in puin gebombardeerd en duizenden onschuldige mensen omgekomen door oorlogsgeweld. Daar wordt niet al teveel over nagedacht. Misschien is vandaag wel een goede gelegenheid...
En Pinochet en Kissinger leven ook nog steeds.