Blokker geeft zich bloot

Maandag 23 December 2002 in categorie Baldadig

De volgende keer dat u door een filiaal van Blokker dwaalt moet u toch eens bedenken met hoeveel zorg deze snuisterijenventer zijn waren voor u heeft uitgestald. Ok, wij vinden het meestal een zooitje bij Blokker, maar aan diens materiaal kan dat niet liggen! U weet 't misschien niet, maar het personeel aldaar wordt wel degelijk stevig doordrongen van het feit dat de middelen waarmee de baas zijn zaakjes tentoonstelt erg kostbaar zijn en daarom met veel liefde moeten worden behandeld.
Zo wist onze redactie de hand te leggen op een oude interne instructie aan de etaleurs (m/v) met betrekking tot zogeheten Display Zuilen.

De instructie is zakelijk gesteld, maar met een onmiskenbaar dreigende ondertoon. De zuilen dienen met de grootste omzichtigheid te worden behandeld! De opsteller van de instructie is zelfs dermate bezorgd over het welzijn van elke zuil, dat het vermoeden rijst dat hij bijkans zijn eigen fallus in het achterhoofd had bij het schrijven ervan. Het gaat aldus:

INSTRUCTIE DISPLAY ZUILEN (lettergrootte: Telegraafkop bij nationale ramp)
De nieuwe kunststof zuilen zijn 4-delig: 70cm, 45cm, 30cm en 10cm en kosten fl. 200,- per set.
Voor het gebruik dienen de zuilen schoongemaakt, en bespoten te worden met PLEDGE (van Johnson), dit om de zuilen vuilafstotend te maken, nawrijven met een schone doek.
De grote zuil van 70 cm heeft een boven- en onderdeksel, dit ter versteviging.
De zuilen dienen rechtopstaand en aflopend tegen elkaar aan geplaatst te worden.
Er mogen absoluut geen spijkers of spelden in de kunststof zuilen geslagen worden.
De etaleur/etaleuse blijft zelf verantwoordelijk voor het etalagemateriaal in zijn/haar rayon.
HOUD HIER REKENING MEE!!!!!

Met vriendelijke groet,
BLOKKER bv.
Dhr. A. Randag

BELANGRIJK! (lettergrootte: type Telegraafkop 11 september 2001).

Tot zover de interne instructie. U heeft bij het lezen ervan toch wèl even stiekem in gedachten 'zoek en vervang' bij het woord 'zuil' gedaan, hè? Want a dirty mind is a joy forever, tenslotte.

Blokker maakt ons altijd een beetje baldadig...

Tags: