emile ratelband

Zaterdag 23 November 2002 in categorie Ergernis, Woede of Frustratie

Zeg meneer Ratelband, u denkt toch zeker niet dat ik me hier óók nog eens met u bezig ga houden hè? Verbal Jam is een respectabel medium, meneer Ratelband, dat niet direct als de rest van pers achter elk Neurotisch Lachwekkend Persoon met een ratelend verstand aanhobbelt. Nee meneer Emile, hier doe ik niet aan mee! Ik houd sowieso niet van luidruchtig betweterige gehaktballenbakkers met een chronisch ziekelijke aandachtsbehoefte die mij wel eens zullen vertellen wat er allemaal aan mij mankeert. Dus, heer Ratelband: met u heb ik het wel weer gehad na één alinea.

Waar ik nog wèl een hartig woordje mee te wisselen heb zijn uiteraard de media. Kan men op de redactieburelen eens tot bezinning komen? Of beter nog: een ontwenningskuur volgen om van die Pavlov-reactie af te komen? Die Pavlov-reactie waarmee jullie telkens als hitsige reuen bij een loopse teef kwijlgeilend achter elke emilebecile reutelklant aanrennen? Hebben jullie nu nóg niet in de gaten dat de leiders van partijen als de LPF en Leefbaar Nederland het niveau hebben van het gemiddeld volkstuinverenigingsbestuur? Dat de nieuwswaarde van elke actualiteit binnen zo'n bestuur navenant is en dat de berichtgeving hieromtrent overgelaten dient te worden aan de dorpsomroeper?

Ineens vraag ik me nog af: wat is dat eigenlijk, een ratelband? Klinkt mij toch in de oren als een klapperende versleten aandrijfriem die elk moment het ganse raderwerk in de soep kan laten draaien...

Met oprechte excuses aan alle normale Emielen en volkstuinbesturen