Vergeten voorbehoedmiddel

Zaterdag 26 Oktober 2002 in categorie Lijf en ledematen

Het Chemisch Weekblad las ik nooit. Ik dacht altijd dat het veel te moeilijk was voor mijn alfa-hersentjes en dat ik beter mijn toevlucht kon nemen tot de 'Kijk'. Tot vandaag. Vandaag ontdekte ik dat mijn brein weliswaar inderdaad de aansluiting miste met het grootste deel van de artikelen, maar dat er ook begrijpelijke interessante dingetjes in stonden. Dus voortaan blader ik het tóch even door. Want anders mis ik van die lekker behapbare weetjes, zoals over dat vergeten voorbehoedmiddel.

Sommige dames onder u zullen nu zeggen: "So what? Big deal! Komt best wel eens voor dat ik die pil vergeet in te nemen!"
Nee, nee, dames en ook heren: u zit op het verkeerde spoor. Het vergeten voorbehoedmiddel betreft een contraceptief dat eeuwenlang populair was, maar nu volkomen uit beeld is. Citroensap. U leest het goed: citroensap.
Citroensap schijnt effectief te zijn tegen zwangerschap en zelfs tegen hiv-besmetting. Althans volgens het Chemisch Weekblad, dat hieromtrent de Australische wetenschapper Short citeert.

Citroensap, zo lees ik met almaar roder wordende oortjes, heeft een verlammend effect op de zaadcellen en vermindert de activiteit van het hiv-virus dramatisch. Het verhaal wordt zelfs nóg sappiger, maar dat is te verwachten met citroenen. Want zelfs de historische versierder Casanova wordt ten tonele gevoerd. Die duwde de dames eigenhandig een stuk citroen in de baarmoedermond alsvorens hen te bespringen.

O ja, heren: ga nu niet direct voortvarend en enthousiast een fles Dubro Citron in haar leegwringen. Dat is weliswaar zacht voor de handen en wie weet ook voor de genitaliën, maar het schuimt als een gek. Wetenschapper Row doet het liever met citroensap in een spons.

Ik zie u ietwat huiveren. Dat had ik nu ook! Brrrr: dat wordt tandenknarsend klaarkomen!

[De meer wetenschappelijk verantwoorde bron: Chemisch Weekblad, 26-10-02, blz. 13]

Schat, wat ruik je lekker fris!

Tags: