Doorgronden

Zondag 14 Juli 2002 in categorie Incrowd: over webloggen

Mijn grootvader was meubelmaker, en een goede ook. Nog dagelijks geniet ik bewonderend van de producten van zijn vakmanschap.
Het bewonderend genieten beperkt zich niet tot de producten van opa. Ik heb dat in het algeméén, ik krijg er een enorme kick van wanneer ik mensen meemaak die 'met gouden handjes of hersentjes' in een oogwenk allerlei mooie dingen tot stand of ten gehore brengen. Je hebt dat op alle gebieden, vul zelf maar in, u kent ze ook.

Afgelopen vrijdag mocht ik genieten van een 'masterclass Verbal Jam omzetten naar Nucleus' door Xiffy. Ik heb ademloos zitten toekijken hoe hij met het grootste gemak (vooralsnog delen van) Verbal Jam vertaalde naar Nucleus. Ondertussen kon ik niets anders doen dan krampachtig trachten te volgen, te plaatsen, te begrijpen, te overzien wat deze digitale meestermeubelmaker tevoorschijn toverde.

Gottogod: ik wist nooit dat mijn hersentjes zich zo klein behuisd konden voelen. Ik probeer alles te doorgronden, maar kom vooralsnog niet verder dan doormodderen.
Ik zit nog steeds met grote help-vraagtekens in de ogen en lijk wel een kind dat een paar vrachtwagens legostenen over zich uit gestort heeft gekregen met de opdracht een filiaal van Legoland te bouwen.

U begrijpt: ik ben er nog lang niet. Het gaat nog wel even duren voordat u een nucleaire versie van Verbal Jam online ziet. Ik ben maar een simpel schrijverke...

Tags: