pinksteren & politiek

Zondag 19 Mei 2002 in categorie Politiek & Maatschappij

Het pijnlijk proces van collectieve zelfkastijding is begonnen. De partij-elites van Partij van de Arbeid en VVD putten zich uit in lange, welhaast masochistische biechten over hun verkalkte partijdemocratie.
Bij ervaringsdeskundige Melkert zal de telefoon niet hebben stilgestaan vanwege alle collega's die op zoek waren naar een discreet adresje voor SM-artikelen.
In bulk zijn inderhaast bossen berkentwijgen, venijnig zwiepende zweepjes, verzwaarde tepelklemmen en wat dies meer zij ingekocht. Ik heb daar verder geen verstand van, maar het resultaat mag er in elk geval zijn.

Het is een gênante vertoning. Eendrachtig komt men plots tot de conclusie dat men te weinig naar het volk heeft geluisterd, dat er te weinig vernieuwing binnen de partij is geweest en dat het nu tijd is voor vers bloed. Mensen met frisse ideeën moet meer aan bod komen. De oude garde maakt straks vrijwillig plaats voor nieuw elan. De processie wordt aangevoerd door partijpriester Pronk.

Het meest schokkend is nog dat men doodleuk openlijk toegeeft dat er binnen de partijkaders een hiërarchische regentencultuur heerste. En daar moet nu de bezem doorheen, zien wij demissionaire boterhoofden Rick van der Ploeg en Zalm in Buitenhof verklaren. Luttele minuten later worden zij hierin bijgevallen door de Amsterdamse VVD-wethouder Geert Dales en uitgerangeerd VVD-kamerlid Jan Dirk Blaauw. Had men dit niet vóór de verkiezingen moeten biechten? Dit riekt nu naar kiezersvolksverlakkerij!

Want wát krijgen wij hier dus feitelijk te horen van deze heren, beste medekiezers? Dat zij Pim Fortuyn postuum gelijk geven! Het is dus nog een zegen dat Jan-Peter Balkenende heeft gewonnen, ander was dit land helemáál van God los geweest!

Hiermee is tevens het nut van Pinksteren onomstotelijk bewezen: men ziet het Licht, men krijgt de Geest...

wat ben ik blij dat ik Socialistisch Pinksteren heb gestemd...