lekker belangrijk

Zondag 20 Januari 2002 in categorie Nog niet ingedeeld in categorie

Dit is een prelude op het volgende stuk. Een voorafje zogezegd.
Een van de best gekozen weblognamen vond ik 'Lekker belangrijk' (r.i.p.). Die twee woorden 'poppen' namelijk regelmatig in mijn brein op als ik weer de zoveelste in kolomvorm gegoten egotrip op het web lees. Lekker belangrijk doen. Denken die mensen nou echt dat ze daarmee beroemd worden? Ik zou zeggen: ga dan meteen voor de categorie 'essay', dat staat het allerbelangrijkst. Noem jezelf ook 'web-publicist'. Ik zie dat FvJ nog wel eens doen trouwens. Lekker belangrijk.
Beroemd worden wilde ik ook toen ik twintig was. Gelukkig ontdekte ik op tijd dat mijn ego daarvoor onvoldoende opblaasbaar was. Daarna werd het leven een stuk relaxter. Ik kan het iedereen aanbevelen. Laat die andere stakkers maar Lekker Belangrijk zijn.
Mocht u toch in de verleiding komen, handel dan als volgt. Vraag aan elk van uw dierbaren: "Hoe denk je dat ik de geschiedenis in zal gaan?" Hun antwoorden zullen even ontnuchterend als hilarisch zijn. En heilzaam uiteraard. Het is even doorbijten. Daarna beseft u dat u de echte naam van de huidige Paus niet eens kent. Laat staan dat over honderd jaar nog iemand weet wie deze vertegenwoordiger van Christus op aarde was. Hij had nog een daad kunnen stellen door zichzelf aan het kruis te laten nagelen. Helaas nu te laat, tegenwoordig is hij daar te krom voor. Dat wordt buigen of barsten. Voor het kruis waarschijnlijk. Hij gaat dus niet als eerste gekruisigde kerkvader de geschiedenis in.
Stof zijt gij en in de stofzuigerzak zult gij wederkeren. Onontkoombaar. Ook Pim Fortuyn, Ron Brandsteder, Patty Brard, Catherine Keyl, Wim Duisenberg en Marco Borsato. Ik weet nu al niet of ik hun namen goed spel, laat staan dat iemand over honderd jaar nog de moeite neemt om dat op te zoeken. Dus doe maar lekker belangrijk. Wij kunnen intussen onze tijd beter besteden.
En dan nu: un enfant terrible tres important!

Lees gewoon verder.