oud geleerd, stom gedaan

Dinsdag 15 Januari 2002 in categorie Nog niet ingedeeld in categorie

Vandaag hem ik weer iets triviaals geleerd. En als het triviaal is heeft het meestal met computers te maken.
Ik leerde dat een notebook-computer met Windows XP home edition absoluut niet op het werk thuis hoort.
Puur seksisme van Microsoft: de home-edition hoort achter het aanrecht bij wijze van spreken. Die hoort niet op het werk, in de grote wereld van netwerken en NT-servers. Daarvoor hebben ze de professional edition. Maar in tegenstelling tot de home edition werkt de professional edition zowel op de zaak als thuis. Da's dus makkelijk.
Hieruit valt een maatschappelijke opvatting te distilleren. Microsoft vindt dat u het werk wel mee naar huis mag nemen, maar uw huiselijke toestanden horen niet op de zaak! Geraffineerde manipulatie.
Ja, zo had u het nog niet bekeken hè?

Vandaag had ik voor het eerst een 'legale' versie van XP in handen. Ik schrijf 'legaal' bewust tussen aanhalingstekens. Niet omdat hij volgens Microsoft illegaal is, maar omdat hij volgens mijn maatstaven illegaal is. Deze 'legale' versie dicteert namelijk dingen die ik zelf wel uitmaak. Zoals het stickertje dat bij de 'legale' versie wordt geleverd. Ik ben verplicht dat op de buitenkant van de computer te plakken, ten bewijze van het feit dat er mij niet heb ingelaten met criminele handelingen jegens MS. Het is gelukkig een klein stickertje, dus ik zal het in mijn hol plakken. Mag Bill persoonlijk mijn bilnaad komen controleren. Krijgt hij wèl meteen mijn wind van voren.
Hoewel... Ik kan hem maar beter uit die buurt houden. Je weet tenslotte maar nooit hoe ruim hij het begrip 'security patch' opvat.
Bij nader inzien plak ik daarom een vrolijke sticker over het Microsoft plakplaatje heen. 'Houd Fokker in de lucht' bijvoorbeeld, want iets anders dan deze antieke heb ik even niet liggen.
Ondanks de kekke kleurtjes van XP is het nieuwste besturingssysteem van Microsoft niet creatief. Daarvoor moeten ze eerst een Windows XP Sabbatical Edition uitbrengen.

sorry, moest even over computers.